Nopalový chléb právě v prodeji!

Nopalový chléb právě v prodeji!

Nopalový chléb si nyní můžete zakoupit v našich prodejnách pečiva.

Nopal neboli Opuntia Ficus Indica je druh opuncie, kterou používali do různých pokrmů před 5000 lety staří Májové. Byla považována za tzv. božskou rostlinu . Tím, že tento druh opuncie roste v lávových polích, její dužina obsahuje neobvyklé množství vláknin, minerálů, vitamínů, aminokyselin a antioxidantů.

Nopalová mouka obsahuje velké množství takzvaných fytochemikálií. Ty působí jako antioxidanty, které potlačují volné radikály způsobující vznik rakoviny, mohou vést k srdečním chorobám, diabetu a artritidě. Fytochemikálie detoxikují organismus, regulují produkci přebytečných hormonů v organismu, které mohou vést k poškození buněk a nádorovému bujení, a v neposlední řadě fytochemikálie působí i jako buněčné regulátory, které pomáhají tělu při zastavování růstu  nádorů.

Nopal je bohatým zdrojem nerozpustné i rozpustné vlákniny. Rozpustná vláknina zpomaluje vyprazdňování žaludku, tak se zabrání náhlému kolísání hladiny cukru v krvi. Vláknina v trávicím traktu zvýší svůj objem. Nerozpustná vláknina také pomáhá zředit koncentraci poteciálních karcinomů v tlustém střevě.

Vláknina z Nopalu upravuje trávení, vylučování a pomáhá při léčbě žaludečních vředů a dalších trávicích potíží. Vláknina váže žlučové kyseliny, které zabraňují zpětnému návratu cholesterolu a mastných kyselin, tím aktivuje inzulín a zároveň snižuje glykemický index. Pomáhá při prevenci a léčbě cukrovky.

Nopalová mouka dále obsahuje 17 z 21 aminokyselin, vitaminy A, C, K, B6, B12 a 10 základních minerálů - vápník, měď, železo, hořčík. mangan, fosfor, draslík, selen, sodík a zinek.  

2011 webdesign & tvorba webových stránek » frogDesign.cz